Joseph A. Bauer Ph.D. a Bauer Research Foundation igazgatója több mint 10 éve foglalkozik rákkutatással, tanulmányai számos külföldi szaklapban olvashatók.

Joe felfedezett egy olyan B12 vitamin alapú vegyületet, a Nitrosylcobalamin-t (NO-Cbl), mely úgy működik, mint egy trójai faló.

Tanulmányai azt mutatják, hogy a NO-Cbl képes megkülönböztetni a rákos sejteket a normál sejtektől.

A NO-Cbl anti tumor hatása azon alapul, hogy a nitrogén-monoxid (NO) vegyület képes elindítani a programozott sejthalált.

A NO-Cbl a nitrogén–monoxid vegyületek családjába tartozik. A NO „in vitro” (laboratóriumi körülmények között) és „in vivo” (élő szervezetben folytatott) kísérletekben is tumor ölő vegyületnek bizonyult.

A glycerin trinitrate vegyületet (GTN) 1870 óta használjuk az angina kezelésében (angina=koszorúér betegség, mellkasi fájdalom). A nátrium nitroprusszid-ot (SNP) pedig 1928-ban használták először emberekben (extrém vérnyomás kiugrás esetén alkalmazható). Mivel a GTN és SNP egyaránt NO-ot termel, ezért ezek a vegyületek felhasználhatók a rák elleni küzdelemben.

A hátránya azonban az ezeknek a vegyületeknek, hogy nem képesek megkülönböztetni a normál sejteket a tumor sejtektől, emellett pedig alacsony vérnyomást okozhatnak.

Ezek a vegyületek csak abban az esetben hatásosak, ha közvetlenül a tumor sejtek közé injekciózzák őket.

Az SNP további hátránya a cianid termelés, melyet a májnak kell közömbösítenie (a máj azonban csak korlátozott kapacitással bír).

A Bauer Research Foundation (BRF) együttműködik pennsylvaniai, észak kaliforniai, georgiai, és floridai állatorvosokkal kutyák és macskák gyógyításában B12 alapú kemoterápiával (nytrosilcobalamin – NO-Cbl).

Az első kutyust több mint 5 évvel ezelőtt kezdték gyógyítani NO-Cbl-nal. Oszkárnál egy rendkívül agresszív tumort diagnosztizáltak (anal sac adenocarcinoma – bűzmirigy daganat). A kemoterápiára és sugárkezelésre nem reagált, így Oszkár napjai meg voltak számlálva. Azonban a NO-Cbl-nak köszönhetően a tumor visszafejlődött és Oszkár 2 héten belül újra sétálni tudott. Oszkár gyógyulása rendkívüli volt. Oszkár egy Bichon Frise, az állatorvosok és kutatók „Csoda kutyának” nevezik.

http://www.drtihanyi.hu/uploads/oszkar.jpg


A NO-Cbl használata komoly és valós reményeket táplálhat a kutya tulajdonosokban, de egy új humán rákterápia lehetőségét is megnyitja.

A NO-Cbl úgy viselkedik, mint egy trójai faló. A tumor sejtek nagy mennyiségben vesznek fel B12 vitamint, mivel nagy szükségük van rá. Ezt már régóta tudjuk. Azok a próbálkozások azonban, amelyek azon alapultak, hogy kiéheztessék a tumor sejteket azáltal, hogy megszüntették a B12 bevitelt egyértelműen kudarcot vallottak. Ha ugyanis a szervezetben lecsökken a B12 vitamin mennyisége, az többet árt, mint használ (vészes vérszegénységet okoz!). Ezért a NO-Cbl terápia lényege, hogy a tumor sejt „megkapja” azt, amire szüksége van, nevezetesen a B12 vitamint, de vele együtt kap egy olyan vegyületet is, amely elpusztítja őt.

Oszkár egyébként 2 éve semmilyen kezelést nem kap és a mai napig tünetmentes.

Ahogyan korábban említettem, a tumor sejteket tehát nem lehet kiéheztetni, a szervezet nem képes nélkülözni a B12-vitamint, ugyanakkor nem is lehet cél „táplálni” a burjánzó daganat sejteket. A SuperGreens zöld ital nagyon kevés B12 vitamint tartalmaz, így számos kiváló hatása mellett támogatni tudja a NO-Cbl terápián alapuló tumor terápiát, és ezáltal az apoptózis (programozott sejthalál) folyamatát. Ugyan a humán terápiában mindez még csak elméletinek tűnik, azonban remélhetőleg hamarosan a gyakorlatban is meg fog jelenni ez az eljárás, s akkor a SuperGreens zöld ital kiváló kiegészítőként fog szolgálni a terápiában.

SuperGreens - SuperGreens
Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!